Menu

Nieuws

Kliederen met verf

collage schilderworkshop

In de voorjaarsvakantie zijn de deelnemers van de Rebus creatief geweest met verf. Wat is er nu leuker dan lekker met verf te gooien op een wit doek en dan het er ook nog eens laten uitzien als een kunstwerk? Na wat korte instructies van onze creatieve vrijwilligster Paula zijn ze aan de slag gegaan. Het is een wonder dat de auto's en de grond eromheen geen kunstwerk zijn geworden. Wat waren onze deelnemers fanatiek in het gooien met verf en wat een mooie kunstwerken hebben we eraan overgehouden. Volgende keer bij jullie thuis?!

Spring cleaning!

tuinverbouwing 1

De vogeltjes fluiten, de lammetjes springen weer in de andere wei, de krokusjes steken hun kopje boven de grond....het voorjaar staat voor de deur. Bij De Rebus wilden we dit moment aangrijpen om de tuin en het terrein eens een grondige onderhoudsbeurt te geven. 

Als eerste hebben we de knutselkeet verplaatst naar de grote wei. Daaromheen gaan we een grote moestuin aanleggen waar we onze eigen groenten kunnen gaan verbouwen. Het konijnenverblijf wordt helemaal afgebroken en de plaats waar de kippenbus staat wordt opnieuw bestraat. De tuin krijgt weer een opknapbeurt en het klompenhok krijgt weer een nieuw likje verf. Tot slot wordt de oude moestuin verbouwd tot een verblijf voor toekomstige bewoners. Wil je weten wie dat zijn? Hou onze site in de gaten. 

Hoera Hoera we bestaan vijf jaar!

vijfjarig bestaan collage

Vandaag, 1 februari 2019, bestaat de Rebus vijf jaar. Een mooi moment om stil te staan bij de afgelopen jaren. 

Gestart op zaterdag 1 februari 2014 met een jongens- en meidengroep heeft De Rebus de afgelopen jaren vele deelnemers het terrein zien opkomen en gaan. Sommigen voor een korte periode en anderen zijn doorgegroeid naar en nieuwe werkplek. Inmiddels biedt De Rebus op doordeweekse dagen dagbesteding aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. 

Nu vijf jaar later is het weer tijd om nieuwe plannen te maken. Het terrein is inmiddels aan wat veranderingen en kleine verbouwingen toe. De moestuin wordt verplaatst naar het land waar we meer ruimte hebben. Er komen weer nieuwe kippen die zorgen voor een lekker eitje tijdens de lunch, het konijnenverblijf zal ook een andere bestemming gaan krijgen en komen er naast de ezels, geiten en schapen mogelijk nog andere” bewoners” op de Rebus. Tevens zijn we bezig met het creeren van een nieuwe groepsruimte. Hopelijk is dit in het najaar allemaal gerealiseerd.  

Om het jubileum te vieren hadden we een prachtige cijfertaart gekocht en samen met de deelnemers hier van genoten. Vervolgens zijn we een middag gaan bowlen en lunchen in Bergen op Zoom. Alle deelnemers en leiding bedankt en op naar de volgende vijf! Bedankt voor het vertrouwen dat u in ons heeft.