Nieuws

Feestje bij de Rebus: Samen 80

Rebus Samen 80Wie een beetje opgelet heeft, weet dat we een tijdje terug al een honderdjarig jubileum vierde. Toen werden de collega's Bianca en Conny gezamelijk 100! Nu vieren we een tachtig jarig bestaan van twee naamgenoten, namelijk Carin (eigenaresse Rebus) en Karen (deelnemer bij de zorgboerderij). Je ziet, er is altijd een reden voor een feestje.

Taart
En bij feest hoort taart en lekker eten. In dit geval bourgondische frietjes wel te verstaan. En die eet je niet met bestek, maar gewoon met je handen. Saus er bij en gaan! Een maaltje om je (net gewassen) vingers bij af te likken.

Voor Karin kwamen er ook een twee wensen uit. Ze kreeg een door haar fel begeerde ketting met de letter 'K' erin en werd omringd door haar 'vrienden van berenfamilie.' De foto's spreken boekdelen!

Koningsdag bij De Rebus: Oud Hollandse spelen én activiteiten in een nieuw deegje, uh jasje...

Koningsdag 2022 bij de RebusKoningsdag is altijd één van de favoriete feesten bij de deelnemers van de Rebus. Het concept is simpel, maar pakkend. Oranje kleding, gezeligheid, hapjes en oud Hollandse spelletjes én het feest is compleet. Zo ook dit jaar!

Sjoelen, zaklopen, spijkerpoepen en verkleedrace zijn de klassiekers die iedereen kent en graag doet. Maar ook 'nieuwe Koningsspellen' met een eigentijdse twist zoals, mikado en donuthappen (uiteraard een variant op koekhappen) vallen in de smaak. Natuurlijk kon een oranjelunch niet onbreken. En voor het geval je denkt dat we iets vergeten zijn. Nee, er waren ook bitterballen :). Kortom: aan alles werd gedacht!

De natuur doet zijn werk niet op de Rebus... Toch kuikentjes

Zorgboerderij De Rebus heeft Kuikens nadat de de natuur een handje is geholpenWat doe je als je pas 'nieuwe' haan en kippen alweer zijn overleden en toch kuikentjes wilt? Een broedmachine kopen en en een doos met bevruchte eieren van het ras de Faverolle kip, onze voorkeurskip. Als je denkt dat je er dan 'bent,' heb je het mis. Twee keer per dag de eieren omkeren, negentien dagen wachten en een beetje 'geluk' verder is 'het' zover. Vijf kuikentjes, waarvan waarschijnlijk twee haantjes, is het resultaat. De andere eieren kwamen helaas niet uit. De komende tijd gaan we zien hoe de kuikentjes opgroeien tot volwassen Faverolle kippen én hanen!